Simona Ciff

Simona Ciff

Psiholog & psihoterapeut, doctor în științele educației

Mi se spune Sim și atât 🙂 Oamenii mă consideră plină de energie și pozitivă și mă apreciază pentru că în prezența mea scot la suprafață ce e mai bun în ei și pentru că le găsesc mereu punctele forte.

Am fost formată ca și psiholog și psihoterapeut și folosesc la momentul acesta experiența și cunoștintele în programe de educație a inteligenței emoționale pentru adulți și adolescenți.

Organizez tabere de inteligență emotională pentru adolescenți, bootcampuri pentru femei și traininguri și conferințe pentru adulți. Sunt invitată adesea ca speaker pe teme precum: inteligența emotională, emoțiile, fericirea, relațiile interumane, educație, încredere in sine, echipă și lidership.

Am înțeles de câțiva ani că nu pot învăța pe nimeni nimic. Învățarea are loc în interiorul notru când suntem deschiși să ne observăm. De aceea, încerc să fiu un intrument smerit și plin de iubire care transmite altora din experiența sa.

Simona Ciff
2004

Am terminat facultatea

Tot atunci am refuzat să ramân în mediul universitar. Dacă mă uit în urmă, îmi dau seama că am luat o decizie bună. Îmi place partea aplicată a științei. Îmi place să văd vieți schimbate.

2007

Start în practică

Am început să practic ca și psihoterapeut în terapie rațional emotivă și comportamentală.

2008

Master

Mi-am luat masteratul după ce am validat un program de dezvoltarea inteligenței emoționale la personalul care lucrează cu copii.

2009

Am scris două cărți

Am scris două carți: Dezvotarea emoțională la asistenții maternali profesioniști și Disciplinarea pozitivă a copilului.

Programul Părinte de Succes

Am creat programul Părinte de Succes – prin care promovez educația fără violență, tehnici de disciplinare pozitivă și tehnici de a avea o relație frumoasă cu copilul tău.

2010

Start antreprenoriat

Am renunțat la statutul de angajat. Am rămas doar cu cabinetul și am început antreprenoriatul.

Start voluntariat pentru comunitate

Am derulat mai multe proiecte de voluntariat pentru comunitatea din care fac parte. În general proiectele incud promovarea sănătății mentale, a mișcării și a implicării în comunitate. Câteva proiecte ar fi: Minte sănătoasă în corp sănătos, Fii voluntar!, Hai afară! Spune nu violenței!, Cum motivez elevii la școală, Pentru copilul din tine- eveniment pentru încurajarea activităților între părinți și copii, 100 de ani de la Marea Unire.

2011

Proiectul Top-Psy

Am lansat proiectul Top-Psy, fii propriul psiholog – o comunitate a oamenilor care doresc să își dezvolte inteligența emoțională și relațiile sănătoase cu ceilalți. Pe site sunt sute de articole despre emoții, inteligență emoțională și relații de cuplu, profesor – elev, părinte – copil.

Proiectul Adventure Life

Am fost co-fondator al conceptului Adventure Life (www.adventurelife.ro) prin care oferim programe de aventură și training de soft skills pentru companii.

2013

Doctoratul

Termin doctoratul în științele educației și validez un program care ajută profesorii să își păstreze calmul și să folosească tehnici pozitive de disciplinare și motivare la clasă.

2014

Programul Profesor de succes

Creez și încep implementarea programului “Fii un profesor de succes! Predă fără stres! în școli” – program care a constituit și lucrarea mea de doctorat. La acest moment lucrez la derularea programului în cât mai multe școli din România.

Speaker la TEDx cu tema: Cum să predai fericirea în școală?

2015

Programul Relație de succes

Ia naștere programul Relație de Succes – program în care am reușit să sintetizez modul în care îți poți alege un partener potrivit pentru o relație de lungă durată precum și modul în care poți întreține relația.

2016

Programul Pașaport pentru Succes

Iese la iveala programul pentru adolesenți: Pașaport pentru Succes. Programul conține informațiile necesare dezvoltării a 5 din cele mai importante abilități necesare pentru a atinge succesul în orice domeniu al vieții: încrederea în sine, autocontrolul emoțional, perseverența, relațiile cu ceilalți, organizare și planificare. Ulterior, datorită solicitărilor, l-am adaptat și pentru adulți.

Caravana națională: Controlul emoțiilor

Am început șirul de evenimente gratuite “Controlul emoțiilor” prin care promovez sănătatea mintală. Am reușit să organizez evenimente în București, Timișoara, Arad, Iași și Botoșani. Intenționez ca în următorii 2 ani să ajung în fiecare municipiu de județ.

2017

Demarăm programele de inteligență emoțională Pașaport pentru Succes

2018

Organizează Centenarul României unde participă peste 20 000 de oameni și este premiată pentru contribuția la comunitate

2019

Caravana națională: Încredere în sine la elevi

Am conceput un tur în marile orașe pentru a încuraja elevii să aibă mai multă încredere de sine și pentru a pune la dispoziția profesorilor și părinților instrumente practice care să crească încrederea și motivația și să reducă teama în școală.

Este premiată de Interact Club pentru activitățile de mentorat

2020

Programul antibulying 4 PEACE

4 PEACE este singurul program integrat antibullying din România care include școala, elevii și părinții. Programul este practic și cuprinde dezvoltarea inteligenței emoționale la toți factorii implicați, a comunicării și asumării responsabilității pentru propriile acțiuni. După învățarea principiilor programului, se formează PEACE GANG (Brigada Păcii) care urmează să creeze cadrul în care non-violența devine cultură organizațională în locală.

Scrie normele legii bullyingului în cadrul Ministerului Educației

2022

Este speaker la Conferința Internațională a femeilor antreprenor din Dubai din partea Asociației Europene a Femeilor Antreprenor

2023

Este premiată pentru contribuția extraordinară la Strategia Națională Antibullying

2024

Deschide 3 centre Pașaport pentru Succes în București, Brașov și Cluj.

Ce spun cei cu care am lucrat

Qutes icon
Bucsa Oana
acum un an
Vreti sa va spun ce e super la ea? E socant de sincera, directa, „simpla” si „normala”. Pare foarte usor totul, cand o vezi si o auzi. In realitate… totul e chiar asa, super simplu. Spor in toate!
Qutes icon
Razvi
acum un an
Prima data cand am intalnit-o pe Sim a fost in prima mea tabara Pasaport pentru Succes, si ea a fost unul din motivele pentru care m-am intors in acea tabara. Reuseste sa transmita idei, sfaturi sau propuneri intr-o maniera in care foarte putini oameni o pot face. Pe mine, Sim m-a ajutat in mai multe capitole ale vietii si este o persoana pe care o pretuiesc enorm pentru ce este capabila sa faca, si pentru amprenta pozitiva pe care o lasa asupra oamenilor care intra in contact cu ea.
Qutes icon
Rebecca
acum un an
Sim…pff..e genul de persoana pe care nu o poți descrie in cuvinte! E o persoana care nu te critica, sim te va încuraja mereu orice s-ar întâmpla, când ai nevoie de ajutor, sun o pe sim, ea e persoana care te ajuta mereu, cu un sfat și cu o vorba buna! Pe scurt, sim e o persoana minunata și ma bucur enorm ca am avut oportunitatea de a o cunoaște!
Qutes icon
Raileanu Ana
acum un an
Sim reuseste sa incurajeze si sa isi puna amprenta clar pozitiva asupra oricarei persoane ce are norocul sa o intalneasca. Prin cunoasterea psihologiei umane, ea ne ajuta sa devenim cea mai buna varianta a noastra, pastrandu-ne in acelasi timp propria identitate, ceea ce este un lucru important in zilele noastre. Multumesc, Sim, pentru amintirile date si, in mod special, pentru vorbele tale ce ma ajuta sa accept orice persoana pentru ca „valoarea noastra e aceeasi”. Multumesc si te iubesc!
Qutes icon
Noemi
acum un an
Sim? Sim e cea care îți arata, nu te critica, îți spune cum sa faci lucrurile și te îmbrățișează chiar daca greșești. Cu ajutorul lui Sim m am descoperit pe mine și am început să mă înțeleg. Ușor ușor, apoi, tot cu ea, am reușit să mă dezvolt și să lucrez la propria mea personalitate și nu am să mă opresc din asta. Simona lucrează cu omul și cu ceea ce regăsește acesta în fiecare zi, de asta, ea este cea care chiar reușește să schimbe ceva. Mulțumesc pentru tot, Sim, te iubesc!
Qutes icon
Mada Toffi
acum un an
Acum stiu cand sa spun da si cand sa spun nu, mi-am imbunatatit notele de la scoala pentru ca acum chiar raspund la ore si nu imi mai pasa atat de mult daca gresesc. in prezenta lui sim am spus pentru prima data in viata mea ma iubesc si imi place de mine. mereu cand dau de greu ma gandesc ce ar face oare sim? si imi amintesc de tot ce am invatat in tabere, mereu gasesc o solutie. multumesc sim, ca m-ai invatat sa ma iubesc asa cum sunt, si multumesc pentru ceea ce faci in fiecare zi pentru noi!
Qutes icon
Dimitriu Ruxandra
acum un an
Simona este una dintre cele mai minunate persoane pe care le-am cunoscut. Stie cum sa te incurajeze si calmeze in acelasi timp si e mereu pregatita sa incerce chestii noi. Ceea ce imi place cel mai mult la ea este faptul ca este mereu calma si cu zambetul pe buze. Starea ei mereu ma binedispune. Reuseste sa ma motiveze si sa imi dea incredere in mine prin lucrurile pe care le transmite si consider ca cine o cunoaste este un om norocos. 🙂
Qutes icon
Mada Toffi
acum un an
Sim pentru mine este una din cele mai importante persoane din viata mea, care mi-au schimbat viata complet. inainte sa o cunosc si sa particip la taberele de la pasaport pentru succes, eram o persoana complet diferita: nu vorbeam cu alti oameni, nu raspundeam la ore, nu ieseam afara sa-mi fac alti prieteni si nu aveam grija de sanatatea mea emotionala. nu-mi spusesem in viata mea cuvintele „ma iubesc”. de cand am cunoscut-o pe sim insa, am invatat atat de multe lucruri+